By clicking “Accept All Cookies”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.

Du har fortsatt et valg

Kjekt å vite
Forskning
Kjekt å vite
Brukerhistorier

Som menneske i verdens rikeste land, har vi fordelen av å kunne velge. 

Hver dag gjør vi valg som påvirker oss og de rundt oss. Samfunnet har gjort det enkelt for oss å velge bort fysisk aktivitet. Det er på tide av vi tar i bruk våre valgmuligheter for å velge mer helse!

Gruppa i midten

Appen vår og forskningen bak, brukes til å trene toppidrettsutøvere og rehabilitere og behandle pasienter. Teoriene og treningen fungerer for hele spekteret i befolkningen. 

Du som leser dette har mest sannsynlig en vanlig jobb å gå til. Kanskje har du en kronisk lidelse eller en underliggende sykdom som du har lært deg å leve godt med. Du er derfor i "gruppa midt i mellom". Du er med andre ord midt i mellom veldig syk og sykt godt trent. 

Maksimalt oksygenopptak som helseparameter

Maksimalt oksygenopptak (vo2max) er ikke bare viktig for toppidrettsutøvere som driver med kondisjonsidrett. De aller færreste av oss i “gruppa midt i mellom” har et forhold til dette tallet. Flere av oss kan med fordel bli bevisst det. Tallet sier nemlig mer om din fysiske tilstand enn blodtrykk, kolesterol og BMI til sammen! Tallet sier også noe om hvor skrøpelig du vil bli og hvor lang rehabiliteringstid du vil ha bruk for ved eventuell sykdom, som korona. 

Kort vei til mer liv

Du vet like godt som jeg at fysisk aktivitet er smart. Du vet også at trening kan ta litt av tiden din. Det du kanskje ikke vet, er at hvis du trener smart, så blir tiden du investerer i fysisk aktiviteten tilbakebetalt MED RENTER, som mer liv! Ikke bare kan du leve lenger, men du kan bruke mye mindre tid på å være syk eller komme deg til hektene igjen etter sykdom. Dessuten vil du oppleve et større overskudd og ha større kapasitet til å fylle dagene dine, ja, livet ditt, med det du vil! 

Enkle grep

For å gi deg fakta rett i fanget, så trenger du strengt tatt ikke bruke mer enn to halvtimer i uka på å holde deg nokså frisk. Nøkkelen ligger i hvordan du bruker disse to halvtimene. Hvis du tror at litt tøy og bøy på stuegulvet vil redde deg fra skrøpeligheten, er jeg redd du nå vil bli skuffet. I disse to halvtimene hver uke, MÅ du bli litt andpusten. Legg bort unnskyldninger om at du ikke liker å bli svett eller puste for tungt. Slutt å tro at du ikke har kroppen eller utstyret til å gjennomføre det. Har du føtter å gå på har du alt du trenger. Dropp tanken om at du “i morgen skal være kjempemotivert for å trene” eller “jeg er ikke et menneske som går fort, løper eller jogger”. Dette må du gjøre på lik linje som at du må stå opp når klokka ringer for å rekke skole eller jobb! Dette må du gjøre for å rekke resten av ditt liv. 

Bruk arbeidsplassen som en arena for læring om smart aktivitet!