By clicking “Accept All Cookies”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.

London calling

Kjekt å vite
Forskning
Kjekt å vite
Brukerhistorier

– Det er unorsk å tenke så ambisiøst og stort, og det er inspirerende.

Artikkelen fortsetter under videoen.[vimeo code="130318902"]Tidligere i vår pakket Myworkout kofferten og dro til London. UT-konferansen stod på agendaen, og målet var å bli kjent med det engelske markedet og ta et steget nærmere å bli en internasjonal bedrift.– London er en metropol og en sats til videre internasjonal satsning. Veldig mange av de store amerikanske bedriftene er etablert her.Det sier Willy G. Hernes og Vegard Strand som startet UT-prosjektet for snart ti år siden– Det andre er at det er relativt praktisk for et selskap i Norge å etablere seg i UK. Vi har direkte fly og de fleste snakker språket. I tillegg er det engelske markedet rundt 18 ganger større enn Norge, så det er stort nok til å starte med.

Unorsk å ha store ambisjoner

Det er femte gang Vegard og Willy arrangerer London-konferansen, men de har konferanser i Hamburg og Norge også. Det er første gang Myworkout er med, og allerede første dagen på konferansen presenterte daglig leder, Knut Løkke, Myworkout for de rundt 50 deltakerne på årets konferanse.Før avreise var den daglige lederen spent på hva han kom til å ta med seg hjem i bagasjen fra London, men han håpet å lære mer om det engelske markedet innen trening og helse. Samtidig så han fram til å treffe personer med samme ambisjoner som seg selv.– Jeg ønsket å treffe bedrifter som er i samme situasjon som oss, og med samme ambisjon om å komme seg ut - vi kan dele samme tanker, forklarer han.– Det er kanskje litt unorsk å tenke så ambisiøst og stort, og det er inspirerende. Vi treffer også bedrifter som er potensielle kunder, samarbeidspartnere, og vi får nye ideer og ny inspirasjon av å være med her, legger han til.Artikkelen fortsetter under bildet.

Sequence 09 Copy 01.00_02_20_01.Still012

Bilde: Knut Løkke og Willy G. Hernes følger nøye med på foredragene under UT-konferansen i London. Foto: Terje Trobe.

Favner alle sektorer

Innovasjon Norges London-kontor deltok også på årets konferanse. En del av deres jobb er å bistå norske selskaper på vei ut i Europa, og de bidro med hjelp til bedriftene begge konferansedagene.– Ambisjonen vår er å sikre norske vekstselskaper større fart og trygghet når de søker seg ut av Norge, sier Johannes Hvidsten, seniorrådgiver i Innovasjon Norges London-kontor.– Min rolle er å hjelpe mindre selskaper med å vokse med London som utgangspunkt. London er Europas raskest voksende tech hub, så det blir en stor del tech jeg jobber med, fortsetter seniorrådgiveren.Men Innovasjon Norge favner alle sektorer, og har et bredt tjenesteutvalg for norske bedrifter som ønsker å etablere seg i England.– Vi tilbyr blant annet markedsrådgivning og hjelp til forretningsmodellering. Vi kan også sette dere i kontakt med aktuelle partnere og nettverk i Storbritannia, og fungere som en støttespiller som tar seg av praktiske gjøremål, forklarer Hvidsten.– Videre ser vi at norske aktører ofte har et behov for å styrke synligheten når de reiser ut. Derfor jobber vi også en hel del med kommunikasjon i samarbeid med byråer og andre aktører lokalt. Vi ser alt dette i en helhet, og legger stor vekt på at kundeopplevelsen skal være optimal i alle ledd. Derfor har vi nå valgt å integrere hjemme- og uteapparatet enda tettere enn før, fortsetter han.Artikkelen fortsetter under bildet.

Sequence 09 Copy 01.00_00_24_05.Still001

Foto: Terje Trobe.

Handler om Økonomi

Men hvor opptatt er egentlig engelske bedrifter av helsen til sine ansatte?Myworkout tok en prat med den største internasjonale patent og varemerke bedriften i verden; Marcks&Clerk (M&C). Andrea Penman er kontorleder på Londonkontoret, det største kontoret til M&C – som også hjalp til med å arrangere UT Konferansen.Hun sier at helsa til de ansatte i en så stor bedrift som M&C, stort sett bunner i økonomi.– Jeg tror, fra et personlig perspektiv, at sunne ansatte er viktig fordi tiden de ansatte er sykemeldt er ekstremt dyrt for oss, sier lederen.– Vi er en veldig raus arbeidsgiver og betaler de ansatte godt for brorparten av deres sykdomstid. Dette gjør det også veldig dyrt, når vi i tillegg må leie inn ekstra personale for å dekke over. Så for vår del blir helsa til de ansatte stort sett et økonomisk spørsmål, fortsetter hun.

Gode treningstilbud

Alle ansatte på Londonkontoret til M&C har tilbud om medlemskap på forskjellige treningssentre til en veldig redusert pris. Men kontorlederen tror et produkt som Myworkout ville vært et bra og kostnadseffektivt alternativ.– Jeg tror absolutt det er plass for en løsning som Myworkout på bedriftsmarkedet i England. Det utgjør ikke en stor kostnad, og det kan være et godt tilbud til kontorer som ikke tilbyr et treningssenter-medlemskap til sine ansatte, sier hun.– Jeg innser også at et medlemskap på et treningssenter ikke er for alle. Det finnes de som føler det er ubehagelig å trene på sentere, eller rett og slett ikke har tid til det i løpet av en travel hverdag. Da ville noe som Myworkout vært et kostnadseffektivt alternativ, fortsetter hun.Artikkelen fortsetter under bildet.

Sequence 09 Copy 01.00_02_57_19.Still013

Bilde: Andrea Penman tror absolutt det er plass for en løsning som Myworkout på bedriftsmarkedet i England. Foto: Terje Trobe.

Trening og teknologi

Myworkout tok seg også en tur ut i Londons gater for å se hvor opptatt den typiske Londonborger er av trening.Nesten uansett når på døgnet du beveget rundt deg i London, var fortauene fylt til randen av travle mennesker. Det var alltid lange bilkøer, og ikke spesielt godt tilrettelagt for syklister. Men det var også cafeer med sunn take away-mat på hvert gatehjørne, uansett hvor du snudde deg var noen ute og jogget, og mange syklister manøvrerte seg framover på de fulle veiene.Det virker som engelskmenn, i hvert fall Londonborgere, er opptatt av helsa si.Rundt hotellet vårt på Strand Street var det også flere velutstyrte treningssentre, men spesielt ett ”caught our eye” – Fitness First Beat. På innsiden kom vi i prat med personlige trener Alex Rennie, som fortalte oss litt om det unike senteret.– We are all about heart rate training, forklarer han.– Vi bruker Polar pulssystemer, og alle som kommer til vår klubb blir utstyrt med et pulsbelte, fortsetter han.Rundt på Beat-senteret henger det flere skjermer som viser prosent av makspuls til alle som trener. Etter økten blir all data lagret i Beat sine systemer, så du har en full oversikt over progresjonen din – noe du også har muligheten til på myworkout.no.Ronnie så også mulighetene ved å kombinere en teknologisk løsning som Myworkout, med både sitt og de mer tradisjonelle treningssentrene.– Jeg tror begge deler vil være en fordel for både oss og medlemmene våre. Da kan medlemmene våre trene hjemme på hektiske dager og vi kan kjøre timer selv om vi skulle ha litt få instruktører en dag, sier han.Artikkelen fortsetter under bildet.

Sequence 09 Copy 01.00_01_08_10.Still008

Bilde: Personlig trener, Alex Rennie, demonstrerer Fitness First Beat sine kurvede tredemøller. Foto: Terje Trobe.

Ser flere muligheter

Løkke ble positivt overrasket over markedet i England, og ser en plass for Myworkout der i framtiden.– Det er klart vi ser folk som trener når vi går i gatene i en av Europas største byer, men fire av fem voksne i England beveger seg for lite. Den totale kostnaden for inaktivitet i England er årlig på 8,2 milliarder pund, og har en direkte sammenheng med 24 prosent fedmeandel. Det er dobbelt så mange som for eksempel Frankrike, Italia og Nederland, påpeker Løkke.– Fedme alene forårsaker i tillegg 18 millioner sykefraværsdager i England og en kostnad på 2,5 milliarder pund hvert år. Dette er store tall som bare blir høyere. Bare i løpet av de siste 10 årene har tallene doblet seg, noe som har satt England på toppen av livsstilssykdommer i Vest- Europa. Det er åpenbart at tilbud om medlemskap på treningssenter ikke løser problemet alene, fortsetterLøkke.Myworkouts treningsløsning kan utgjøre en forskjell i disse tallene - men før Løkke legger verden for sine føtter skal han fullføre prosjektene i Norge.– Først og fremst skal vi fullføre de prosjektene vi er midt oppi. Vi er jo i et IFU-hovedprosjekt med Powel som prosjektpartner, og det er viktig å gjøre en skikkelig god prosess der. Deretter skal vi skalere den kommersielle løsningen, og der har vi planer for både det norske og det internasjonale markedet, forklarer han.– Men det var viktig for oss å skape kontakt med de andre bedriftene i UT-konferansen for å lære av dem. I tillegg så vi at det er mulig for en norsk bedrift å etablere seg ute i det store internasjonale markedet, avslutter Løkke.