By clicking “Accept All Cookies”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.

– En varig endring

Brukerhistorier
Forskning
Kjekt å vite
Brukerhistorier

Kathinka hadde ikke trent i sitt voksne liv, inntil hun ble introdusert for Myworkout GO

– Jeg har slitt ut ett par joggesko de siste 15 årene.I hele sitt voksne liv har Kathinka Vatne (40) unngått å trene. Det hadde faktisk gått så langt at hun av prinsipp ikke trente. Da nyheten om ”Myworkout GO” nådde mediene, derimot, ble hun nysgjerrig på hvordan det stod til med helsa hennes og om denne appen kunne gi henne svaret.– Jeg har, tross treningsvegringen, vært nysgjerrig på hvordan mitt fysiske nivå er sammenlignet med andre. Men jeg har aldri hatt noe å måle det opp mot. Èn dag i April da det var sol og få folk på Ladestien (populært turområde i Trondheim, red.anm.) måtte jeg bare slå til, forklarer hun.Les mer om Myworkout GO for Android og iOS. [caption id="attachment_5924" align="aligncenter" width="3024"]

Kathinka Vatne hadde som prinsipp å ikke trene. Det var før hun leste om MyBioAge. Foto: Privat

Kathinka Vatne hadde som prinsipp å ikke trene. Det var før hun leste om Myworkout GO. Foto: Privat[/caption]

En positiv opplevelse

I mangel på treningsklær og joggesko tok Kathinka på seg Bergans turbukse og hikingsko før hun bega seg ut på sin første treningsøkt på mange, mange år. Det skulle vise seg å bli en positiv opplevelse.– Det var motiverende å komme ut av testen med et resultat på 35 i biologisk alder, spesielt siden jeg nettopp hadde fylt 40, sier hun. Og Kathinka skylder nettopp på den berømte 40-årskrisa når hun forklarer hvorfor hun begynte å trene i utgangspunktet.– Alle rundt meg vet at jeg gruet meg veldig til å fylle 40. At jeg har begynt å trene er et hensiktsmessig utslag av angsten for å bli eldre og det faktum at nå jobber tiden mot meg, forklarer hun.Klikk her for å lese mer om Myworkout.

– Trodde jeg var utro

Men selv om 40-årskrisa kanskje var en utløsende faktor fant Kathinka motivasjonen til å fortsette treningen i Myworkout GO.– Motivasjonen til den slags har jeg aldri kjent på før.Hvordan reagerte menneskene rundt deg når du plutselig begynte å trene?– Etter første treningsøkt sendte jeg en screenshot med resultatet til mannen min. Han spiste lunsj med flere kolleger da han fikk bildet, og kollegaene hans trodde at jeg var utro siden jeg hadde begynt å trene, sier Kathinka lattermildt.[caption id="attachment_5738" align="aligncenter" width="1246"]

MyBioAge ble omtalt blant annet på NRKs nettsider. Foto: Skjermdump fra nrk.no.

Myworkout GO ble omtalt blant annet på NRKs nettsider. Foto: Skjermdump fra nrk.no.[/caption]

En varig endring med Myworkout GO

Kathinka påpeker at hun kun har fått positive tilbakemeldinger etter at hun begynte å trene, og hun har nå også begynt å utfordre venninnene sine til å ta testen.– Jeg har ikke fortalt veldig mange at jeg har begynt å trene, men jeg har utfordret venninner og min spreke svigerinne til å laste ned appen, så de har skjønt at det har skjedd noe, sier hun.Kathinka lastet ned Myworkout GO i April i år og har siden den gang trent jevnlig, to ganger i uka.– Jeg har ikke satt mine bein på et treningssenter i hele mitt liv, men dette kjennes det ut som jeg kan fortsette med. Jeg har fått en rytme på det, og det kjennes ut som en varig endring, forklarer den spreke 40-åringen.– Jeg tenker at når Myworkout GO får meg til å trene, da vil denne appen motivere hvem som helst, avslutter hun.