By clicking “Accept All Cookies”, you agree to the storing of cookies on your device to enhance site navigation, analyze site usage, and assist in our marketing efforts. View our Privacy Policy for more information.

Finner treningsmotivasjon i Myworkout

Brukerhistorier
Forskning
Kjekt å vite
Brukerhistorier

Bjørn bruker MyBioAge for å komme i form til halvmaraton.

Bjørn Hol (69) har satt seg et ganske stort mål for å holde på treningsmotivasjonen, han skal løpe halvmaraton under Oslo Maraton i september. For å komme i form til løpet bruker han Myworkout GO til å måle effekten av treningen sin.– Jeg har satt meg mål om at jeg vil øke oksygenopptaket, og da er det enkelt å bruke denne appen til å måle framgangen, forklarer den spreke 69-åringen.Klikk her for å laste ned Myworkout GO gratis til Android og iOS.

Trygg på kunnskapen

[caption id="attachment_5934" align="alignright" width="225"]

Bjørn Hol (69) bruker MyBioAge for å komme i form til å løpe halvmaraton

Bjørn Hol (69) bruker Myworkout GO for å komme i form til å løpe halvmaraton. Foto: privat[/caption]Bjørn hadde både hørt og lest om forskningen som ligger bak Myworkout GO før han lastet den ned og testet oksygenopptak og biologiske alder. Kunnskapen han hadde tilegnet seg gjorde han trygg på testen og treningen som anbefales, som er 4x4-intervaller i motbakke.– Jeg jobber på Universitetet i Oslo og vi har hatt et seminar hvor blant annet forskning på denne type trening ble presentert, sier han og fortsetter:– Jeg er overbevist om at det er effektivt og at intervallene vil hjelpe meg å nå målet i september.

Myworkout GO gir treningsmotivasjon

På bakgrunn av kunnskapen Bjørn har tilegnet seg har han nå også implementert 4x4-intervaller i sitt treningsprogram for å få en effektiv økning av sin kapasitet opp mot løpet. Og sommeren skal brukes effektivt.– Jeg har tenkt til å kjøre 4x4-intervaller i tillegg til lengre løp i sommer. Ved hytta har jeg en lang bratt bakke, så jeg skal løpe intervallene der. Jeg øker farten på intervallene litt hver økt, og det tror jeg vil gi meg den økningen i kapasiteten jeg trenger for å kunne gjennomføre et halvmaraton, forklarer han.[caption id="attachment_5936" align="aligncenter" width="1090"]

Bjørn Hol og Jack Waitz under en treningsøkt i forbindelse med en artikkel i "Pensjonisten". Foto: Hans Skjong

Bjørn Hol og Jack Waitz under en treningsøkt i forbindelse med en artikkel i "Pensjonisten". Foto: Hans Skjong[/caption]

Føler seg privilegert

Bjørn har trent litt av og på hele livet, men har stort sett vært en aktiv mann. Som ungdom trente han mye før det dabbet av på grunn av travle studier. Men da det gikk en joggebølge over landet ble Bjørn motivert til å starte treningen igjen.– Jeg deltok i flere løp og trente jevnlig, men så fikk jeg en skade i kneet som slo meg helt ut igjen. Da trente jeg ikke på mange år.De siste årene har Bjørn derimot funnet tilbake til treningsmotivasjonen og har deltatt på flere kortere løp både i fjor og i år. Han meldte seg på Oslo Maraton for å få enda mer motivasjon til å trene. 69-åringen påpeker også at han finner motivasjon i helseeffekten han får av treningen, i tillegg til at han synes det er morsomt å holde seg i aktivitet.– Jeg trener stor sett hver dag og det har ført til at jeg er i god form. Da behøver jeg ikke ta masse piller som mange av mine jevnaldrende gjør. Jeg føler meg privilegert som kan ha en så god helse, forklarer han.[caption id="attachment_5973" align="aligncenter" width="5472"]

Bjørn Hol og Jack Waitz under en treningsøkt i forbindelse med en artikkel i "Pensjonisten". Foto: Hans Skjong

Bjørn Hol og Jack Waitz under en treningsøkt i forbindelse med en artikkel i "Pensjonisten". Foto: Hans Skjong[/caption]